Kharazmi Investment Group

ثروت آفرینی پایدار برای نسل ها

:: اخبار حضور خوارزمی در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه 10؛تجاری سازی ایده ها و اختراعات در بازار دارایی فکری - 1395/04/22

علی زند وکیلی، دبیر گروه بازار دارایی فکری شرکت فرابورس ایران در سومین روز از نهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه کارگاه تخصصی «فرصت های پیش رو در بازار دارایی های فکری» را در غرفه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی(سهامی عام) با حضور جمعی از فعالان بازار سرمایه و تنی چند از مخترعان و ایده پردازان به ویژه مخترعان تجهیز پزشکی برگزار کرد. این کارگاه و بازار جوان و جذاب دارایی های فکری محور گفت و گوی کوتاه ما با علی زند وکیلی بود.

او در تشریح بازار دارایی فکری گفت: این بازار یکی از بازارهای فرابورس ایران است. فرابورس ایران نیز یکی از چهار بورس فعال در داخل ایران به شمار می رود. بازار دارایی فکری دو سال است که شکل گرفته است. این بازار، محلی است برای تجاری سازی ایده ها و اختراعات و آن چیزهایی که به عنوان حقوق مالکیت فکری ثبت و در این بازار لیست و برای جذب سرمایه آماده می شوند.

وی با بیان این که کارگزاری آینده نگر خوارزمی در بازار دارایی فکری فعال است، اظهار کرد: این کارگزاری فستیوال دوم بازار دارایی فکری درباره لوازم خانگی را برگزار و طرح ها را پذیرش کردند. همچنین قرار است، فستیوال سوم این بازار در حوزه تجهیزات پزشکی را نیز برگزار کند. به همین دلیل، کارگاه تخصصی«فرصت های پیش رو در بازار دارایی های فکری» در محل غرفه گروه سرمایه گذاری خوارزمی با حضور فعالان بازار سرمایه و برخی از مخترعان به ویژه مخترعان تجهیزات پزشکی برگزار شد تا این افراد با فرآیندهای بازار دارایی فکری آشنا شوند.

زندوکیلی افزود: بازار دارایی فکری جایی برای تجاری سازی ایده ها و اختراعات است. ایده هایی که به عنوان حقوق مالکیت فکری در نزد مالکیت صنعتی به ثبت رسیده باشند، قابلیت ورود به بازار دارایی فکری را دارند تا پس از انجام بررسی پارک فناوری پردیس و دریافت تاییدیه آن در فهرست دارایی های فکری درج و برای جذب سرمایه آماده شوند. در این میان، کارگزار برای این دارایی ها بازاریابی و ارزشگذاری می کند. بعد از آن معامله طی ساز و کاری شفاف و رسمی و مستند به قانون در بازار فرابورس انجام می شود.

وی تصریح کرد: در فرایند معامله هم مالکیت منتقل می شود و هم پول. کارگزار نیز این فرایندها را هم تسهیل می کند و هم باعث قانونی شدن و شفاف شدن آن می شود.

دبیر گروه بازار دارایی فکری شرکت فرابورس ایران درباره مکانیسم ارزشگذاری و قیمت گذاری روی دارایی های فکری نیز گفت: ارزشگذاری روی دارایی های فکری، امری بسیار پیچیده است، چون دارایی فکری نامشهود و صرف ایده و ادعا است. روش رایج در دنیا برای ارزشگذاری دارایی های فکری نیز به این صورت است که با توجه به ذات صنعت مورد نظر، کیفیت و پیچیدگی خود اختراع و همچنین سرمایه گذار و نحوه معامله ای که صورت می گیرد، سناریوهای مختلف را می بینند و از روش های مختلف قیمت گذاری می کنند، بعد قیمت بدست آمده یا میانگین قیمت های بدست آمده از روش های مختلف را به عنوان قیمت پایه به سرمایه گذاری پیشنهاد می کنند.

وی افزود: اگر چه این قیمت پایه مشخص می شود، اما در نهایت بازار است که قیمت پایه درست و واقعی هست یا نه؟ آیا این قیمت پایه برای سرمایه گذار ارزش دارد یا نه؟

زند وکیلی درباره میزان حجم معاملات و ارزش بازار دارایی فکری در مقایسه با سایر بازارهای بورس گفت: باید بین ذات دارایی فکری با سایر اوراق بهادار تفاوت قایل شویم. تعداد و حجم معاملات در بازار دارایی فکری فوق العاده متفاوت است. معامله در بازار دارایی فکری بسیار زمانبر و نیازمند مذاکره است و دارای پیچیدگی های فنی و حقوقی بسیار است. البته ما از نرم جهانی خیلی عقب نیستیم، اما امیدواریم که تعداد معاملات این بازار افزایش یابد. در عین حال، اگر روزی برسد که حجم معاملات این بازار با بازار سایر اوراق بهادار همانند شود و روزانه دهها میلیون معامله صورت گیرد، باید بدانیم حتما اشکالی در بازار دارایی فکری رخ داده است.

او همچنین درباره نکته متمایزکننده نهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه با نمایشگاه سال های گذشته نیز گفت: امسال اتفاق مثبتی در نمایشگاه بورس افتاده است و آن هم توجه و اهمیت دادن به شرکت های استارت آپ است. امسال به همت شورای اطلاع رسانی، شورای فین استارتز تشکیل شد. این نشان دهنده این است که نقش اقتصاد دانش بنیانو ایده ها در بازار سرمایه پر رنگ شده و این بازار از استارت آپ ها حمایت می کند.

 



تعداد بازدید : 2269
:: ثبت نظر ، پیشنهاد و انتقاد ...
:: فرم ارتباط ...
:: ثبت پرسش ...
:: فرم تماس با ما ...